Aesop Rock


Gerçek adı Ian Matthias Bavitz olan Aesop Rock, 11 Mayıs 1976'da New York'da dünyaya geldi. '90ların sonunda Amerika'daki hip hop yeraltı akımının önemli isimlerden biri haline gelen Aesop Rock, ilk iki albümünü kendi çabalarıyla yayımladı. Bahsi geçen bu albümler, 1997'de yayımlanan ve hip hop'un ünlü isimlerinden Percee P'nin de yer aldığı "Music For Earthworms" ve 1999'da piyasaya sürülen "Appleseed" ep'siydi. Mush Label ile yaptığı anlaşmadan sonra büyük plak şirketi bağlantılı ilk albümü "Float"u piyasaya süren sanatçı, 2000 tarihli bu albüme Vast Aire, Slug ve Dose One gibi isimleri konuk etti. Albümün prodüksiyonunda ise Aesop'la birlikte Blockhead vardı. İlk albümünden kısa bir süre Mush'dan ayrılan Aesop, Definitive Jux ile anlaşmaya vararak "Labor Days" isimli yeni bir albüm piyasaya çıkardı. Albümden çıkan "Daylight" single'ı çok popüler oldu ve 2002'de ep'ye yeni versiyonuyla birlikte tekrar eklendi.

"Labor Days"i takip eden "Bazooka Tooth" 2003 senesinde müzik marketlerin raflarında yerini aldı. Albümdeki konuk sanatçılar arasında Party Fun Action Committee, El-P, Mr. Lif ve Camp Lo. da vardı. Albümden çıkan "No Jumper Cables" ve "Freeze" single'ları sayesinde Aesop artık hip hop'un tanınmış isimlerinden biri olmuştu. 2005'de "Fast Cars, Danger, Fire and Knives"ı yayımlayan Aesop Rock, bu ep'nin ilk basımına "The Living Human Curiosity Sideshow" başlıklı 88 sayfalık bir kitapçığı da dahil etti.

2007 senesi Aesop için belki de kariyerinin zirvesini temsil ediyordu. Nike ve iPod'un koşucular için birlikte geliştirdiği kablosuz sistem için "All Day" ismini taşıyan bir şarkı kaydeden sanatçı, aynı sene içinde bir de "None Shall Pass" ismini verdiği yeni bir albüm yayımladı

Etiketler: edit post
0 Responses

Yorum Gönder