Acidtronic


Acidtronic grubu iki kişiden oluşuyor. İlkay ve İlay. İsimlerindeki benzerlikten de anlaşılacağı gibi gerçek hayatta kardeş olan grup elemanlarının aralarındaki yaş farkı yedi. Bu yedi senelik yaş farkına rağmen onlar iyi arkadaş olmayı başarmış ve kendilerini elektronik müziğe adamış yetenekli birer müzisyen.

Grubun oluşumu 2006 senesine dayansada, İlkay’ın Dj’liğe başladığı sene 2000. O zamanlar Dj Mkkayn olarak tanınan İlkay, ilk iki sene boyunca stüdyo ekipmanları, müzik programları ve turntable’ı çözmekle uğraşıyor.2002 Senesinde ona Dünya çapında hatırı sayılır bir kitle oluşturmasını sağlayan ilk şarkısı ‘Dj Mkkayn - Atarax’ (25Mg) yayınlıyor.

Bu şarkı google.com ve benzeri arama motorlarında Dj Mkkayn adı ile, hem ‘Atarax’ hemde ‘25 MG’ olarakda bilinir. Artık tanınan bir isim olan Dj Mkkayn, 2004-2005 yıllarında ‘Atarax’ kadar hit olan ‘IRAQ’ şarkısını yayınlar. Bu şarkı İlkay’ın hem fan kitlesini hemde internet şöhretini kitlesel olarak genişletir. Tüm bunlar olurken kardeşinide yetiştirmeye başlayan İlkay, performans ve partilerde kardeşi ile çalmaya başlar. Bir usta gibi bildiği herşeyi kardeşine öğrettikten sonra, çıraklıktan ustalığa terfi eden ilay ile 2006 senesinin sonunda ‘Acidtronic’ grubunu kurarlar.

Grubun tartışmasız en ilgi çekici özelliği gerçek hayatta bu ikilinin kardeş olması olsada, grup içinde ciddi farklılıklar bu grubu renkli ve diğerlerinden çok farklı kılmaya yetti.

İlkay daha gelenekçi bir yapıya sahip, 90′lar da Dünya’yı kasıp kavuran elektronik müziğin ilk doğuşu Acid akımının savunucusu. ‘Technoctronic - Pub Up The Jam’ onun halen vazgeçilmez hitleri arasında. Melodilerinde şimdilerin aksine, daha melodik ritimler, sade ve temiz drum looplar tercih ediyor. Yeni işleri pek sevdiği sölenemez. O Acid ruhuna inanıyor.

İlay ise, grubun yenilikçi sözcüsü. Daha yeni ritimler, akıcı melodiler ve drum looplar onu daha çok etkiliyor. Müziklerinde her zaman yenilikçi olmaya ve Dünya’yı takip etmeye özen gösteriyor. İş böle olunca ortaya Acid ruhunu yansıtacak tap taze bir elektronik müzik ortaya çıkıyor. Kendilerini bu müziğin psikopat kardeşleri olarak görüyorlar. Dinlediğinizde hak vereceğiniz çok şey olacak elbette, ama tartışmasız onaylayacağınız tek bir şey, o da; bu çocukların kendine has bir sitili ve etkileyici müzikleri olduğu..

Acidtronic grubu 2006 senesinde kuruldu. İki kişiden oluşan grubun üyelerinin isimleri Mk İlkay ve Mk İlay. Gerçek hayatta kardeş olan bu ikili kendilerini elektronik müziğe adamış yetenekli birer müzisyen.

‘25 mg Albümü 12 track’den oluşuyor. Albümde 25 mg (Atarax), Iraq şarkılarının yeni versiyonları dışında; 10 yepyeni şarkı da yer almaktadır. Albümde etnik parçalara Djanan, hiphop - funk ritimlere ise ünlü rap grubu Rapor2 konuk sanatçı olarak eşlik etmektedir.Albümde acid ile elektronik müziğin müthiş uyumuna, şarkıların melodik gücüne ve drum loop’ların akıcılığına şahit olacaksınız.Dinlediğiniz anda sizi etkisi altına alıcak 25 mg; albümün ismi olduğu gibi grubun da çıkış parçası ve ilk klibi. HD formatında 4 ayrı kamera ve 4 ayrı açıyla çekilen klip de, gerçek ile sanal dünya arasında sıkışan bir çocuğun (kaçak) kendi kendini bulmasına şahit olucaksınız.

Albüm kendi dünyasına sizi aldığında ve elektronik müziği tanrı olarak görmeye başladığınızda bu çocukların O’nun elçisi olduğuna sizde inanacaksınız.

Etiketler: edit post
0 Responses

Yorum Gönder